MERSİN / YENİŞEHİR - Barbaros Ortaokulu

Kızkalesi Gezisi

Öğrencimizin Hazar Selen Baba´nın dilinden Kızkalesi Gezisi   Soyuttan somuta dönüş gezisi Gezimiz çok heyecanlı ve keyifli başlamıştı.Ebru hocamız ve rehberimiz bize otobüs içinde ve dışında nasıl davranmamız gerektiğini bize anlatmıştı.Bizde bu kurallara uymaya çalışıyorduk uymayanları da ben ve diğer sınıf arkadaşlarım uyarıyorduk.Önce Soli-Pompeipolis´e gittik çok değişik bir hikayesi vardı.Oradan sonra Çanakçı Adamkaya Mezarları´na gidecektik fakat yol uzun olduğu için bir tesiste mola verdik.Herkes ihtiyacı olan şeyleri aldı ve yola devam ettik.Çanakçı Adamkaya Mezarları´nda insanları 19 farklı şekilde defin edilebileceğini öğrendiğimde çok şaşırdım.Ardından Kanlıdivane´ye doğru yola çıktık.Kanlıdivane bir sürü harabe ve yıkık kaleden oluşuyordu.Sonra yemek yemeye gittik.Yemek yemeye gittiğimiz yerde bir müze vardı bu müze mozaiklerle ilgiliydi.Yemek yedikten sonra Kızkalesi ‘ne gittik. Rehberimiz bize orayla ilgili bir çok şey anlattı.Ardından Amfi tiyatroya ve Agora meydanına gittik .Amfi tiyatroda bir yılanla karşılaştık.Ve rehberimiz bize sürpriz olarak Sarnıç ‘a götürdü.Sarnıç su deposu demekmiş.Ve gezimiz burada bitti.   Öğrencimiz Hazar Selen Baba ya bu gezi güncesi için çok teşekkür ederim. Gezimize 5.sınıf öğrencilerimizden arkeolojiye, tarihe ilgili olanlar öğrencilerimizle katıldık. Bu güzel gezide bize yardım eden Matematik Öğretmenimiz Ilknur Kılıç´a, Müdür yardımcımız  Orkun EROL´a  teşekkür ederiz.Ülkemizin bu güzel yerlerini görmeye devam edeceğiz. Ebru Timuçin (Sos.Bilg. Öğretmeni )

09-05-201909-05-201909-05-201909-05-201909-05-201909-05-201909-05-201909-05-2019

Yayın: 02.05.2019 - Güncelleme: 17.01.2023 12:48 - Görüntülenme: 765